Please return following links to the footer:
Designed by http://www.gateway3dsfr.com/, thanks to: Theme.Today, http://www.thrombo.ru and CrocoTheme
Genieten bij Unitas/Perspectief

Het was mei 2008. Welke dag het precies was, dat weet ik niet meer. Wat ik wel weet, was dat het dé dag was, de grote dag. Waarom? Ik stond met het eerste team van mijn basisschool ‘CBS De Brug’ op het schoolkorfbaltoernooi bij Unitas. Wij deden als multicultureel team mee aan het schoolkorfbaltoernooi en ik was trots op mijn teammaten. Vol goede moed en enthousiasme traden wij de wedstrijden tegemoet. Wij, CBS De Brug. ‘Citroen, citroen, citroen, De Brug wordt kampioen!’
Werden we kampioen? Nee, dat niet. We legden het af tegen de eerste teams van onder andere De Triangel en De Wegwijzer. Was dat vreemd? Nee, zij hadden immers veel meer korfballers in hun team. Ondanks het feit dat wij er maar twee hadden werden we vierde. Destijds vond ik dat jammer, maar nu, zeven jaar later, ben ik er nog steeds trots op.

Wat ik nu, acht jaar later, ook zie, is dat het schoolkorfbal een prachtig toernooi was en is, waarbij kinderen in verschillende leeftijdscategorieën zich één of twee avonden lang naar hartenlust kunnen uitleven in een tak van sport die voor de meesten van hen niet zo eigen is. Korfbal is geen grote sport, nog niet. Korfbal heeft in de volksmond niet het beste imago, integendeel. Maar toch, beste speler/toeschouwer van dit toernooi, toch zie ik elk jaar zo veel kinderen ongelooflijk veel plezier hebben op het kunstgras van Unitas/Perspectief. Elk jaar zie ik duizenden lachende gezichten op de sprietjes die twee dagen lang het Heilige Gras van het schoolkorfbal vormen. Kinderen en hun broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en ga zo maar door. Allemaal komen ze voor twee dagen massaal samen en steunen ze hun teams. Afkomst is hierbij geen onderscheid. Nederlanders, Turken, Marokkanen, enzovoorts, iedereen is fanatiek en maakt lol. En nu, beste lezer, vraag ik u, waar draait het bij sport om? Wat is het belangrijkste van sport? Precies, dat men plezier heeft. Een lach is prachtig en misschien wel het meest schitterend als die lach op het sportveld getoond wordt. Unitas/Perspectief laat vandaag, in samenwerking met vele vrijwilligers (waaronder jongeren van het project JOGG en mensen van de RSG-sportklas), honderden mensen lachen. Honderden mensen hebben vandaag plezier. Honderden mensen zijn vandaag in beweging. Hier. En u bent daar onderdeel van.

Ik ben u dankbaar. Ik ben u dankbaar, omdat u vandaag de moeite heeft genomen om deel te nemen aan een prachtig toernooi. U bent niet alleen, dat had u vast al opgemerkt. Kijk eens om u heen. U ziet 20 basisscholen, met in totaal 244, ik herhaal; 244 teams. Geniet alstublieft van al het plezier. Van alle rennende en gillende kinderen om u heen. Van alle fanatieke coaches en ouders. Van alle vakkundige scheidsrechters. Van de galmende speakers. Kijk en luister ernaar en lach erom!
Ik hoop dat u, net als ik, gaat genieten van dit toernooi, want daar gaat het om. De vierde plaats met CBS De Brug was mooi, maar wat ik toen nog niet besefte was dat het plezier hebben in het sporten en het toernooi op zich veel belangrijker is.
Ik ben vanavond zeker op het veld te vinden. Wie weet zie ik u wel en als ik u dan zie, dan hoop ik dat u het naar uw zin heeft. Dat laatste gaat ongetwijfeld lukken, want schoolkorfbal bij Unitas/Perspectief, dat is genieten bij Unitas/Perspectief!

Met sportieve groet,
Roy van Boven (korfballer bij Unitas/Perspectief)